Mondmaskers 3

 Vandaag is duidelijk geworden dat het RIVM onjuiste adviezen heeft gegeven over mondkapjes. Het aanvankelijke advies was dus gebaseerd op schaarste. Ik heb eerder in dit blog al benoemd dat de belangen van de overheid soms haaks staan op die van het individu en dat mondkapjes wel degelijk werken. 

Het RIVM is vandaag door de mand gevallen en heeft zich dus laten gebruiken door de overheid. Uit eigen beweging of in opdracht van diezelfde overheid? Ik vermoed dat e.e.a. in samenspraak tussen het RIVM en de overheid is uitgevoerd. Vanuit de overheid superslim, want ze kunnen alle verantwoordelijkheid afschuiven op het RIVM, waar de zogenaamde 'specialisten' werken. Helaas blijken deze specialisten dus niet onafhankelijk, objectief en transparant te zijn. Het is RIVM heeft vandaag bevestigd een onbetrouwbare organisatie te zijn. 

Aan de andere kant vind ik het ook nogal hypocriet hoe diverse belangenorganisaties nu grote woorden in de mond nemen richting het RIVM. Want waar was de kritische houding van deze organisaties tijdens de eerste golf? Toen er vanaf de werkvloer voldoende vragen werden gesteld over de (on)veiligheid van het werken? Sommige managers namen hun eigen verantwoordelijkheid en kochten zelf beschermingsmiddelen voor hun personeel. Maar de meesten keken weg en verschuilden zich achter de adviezen van een ander. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Afstand houden, maar hoeveel?

Mondmaskers 1

Was het veilig op De Dam?